Nuori ja liikkuva Helsinki

Helsinki tarjoaa nuorille maksuttomia liikuntamahdollisuuksia. Monipuolisesta valikoimasta löytyy jokaiselle kokeilemisen arvoinen laji. Oletko testannut esimerkiksi capoeiraa tai kiipeilyä? Osallistuminen ryhmäliikuntatunneille on maksutonta eikä ennakkoilmoittautumista tarvita. NYT-hankkeen tavoite on innostaa helsinkiläisiä 18–29-vuotiaita nuoria liikkumaan. Hankkeen kohderyhmänä ovat nuoret, joilla liikunta ei ole vielä osa arkipäivää. Toiminta on suunnattu ilman opiskelupaikkaa jääneille sekä työttömille nuorille aikuisille. Vuonna 2013 alkaneen NYT-hankkeen yhteistyökumppaneina toimivat muun muassa TE-toimistot ja VAMOS-ryhmät. Tuntitarjonta pitää sisällään esimerkiksi balettia, capoeiraa, jousiammuntaa ja kiipeilyä. Ohjattuja tunteja järjestetään eri puolilla kaupunkia. NYT-liikunnan syyskauden toiminta starttaa 31.8. Töölön Kisahallissa. Tuolloin on mahdollista päästä kokeilemaan uusia lajeja joko yksin tai yhdessä kaverin kanssa. Nuorten liikunta Helsingissä on siis monipuolista,mielekästä ja edullista!

Liikunta syrjäytymisen ehkäisijänä

Nuorten liikunta Helsingissä on suunniteltu tukemaan nuorille tyypillistä tekemistä: liikkumista. Sen perimmäisenä ideana on kannustaa ja motivoida nuoria liikkumisen pariin. Koska ennakkoilmoittautumista ei tarvita ja osallistuminen on maksutonta, on hankkeeseen helppo tulla mukaan. Liikunnan riemun lisäksi nuoret tutustuvat samalla toisiin nuoriin ja saavat arvokasta vertaistukea liikkumisen lomassa. Koska lajikirjo on mukavan monipuolinen aina baletista kiipeilyyn, tulee liikunnan kenttään tutustuttua laaja-alaisesti. Tätä kautta nuori löytää itselleen kenties kokonaan uuden harrastuksen ja innostuu siitä merkittävästi.Tunteja järjestetään eri puolilla Helsinkiä. Jokaisen on helppo valita se itseään kiinnostava vaihtoehto, joka on vieläpä omaa asuinpaikkaa tai kotia lähellä. Pääkaupunkiseudulla tosin liikkuminen on huomattavan helppoa myös hieman kauemmaskin, sillä julkinen liikenne palvelee mainiosti.

Kun etsit sinulle sopivaa, hauskaa ja vaikka vähän erilaistakin lajia, on nuorten liikunta Helsingissä mitä mahtavin tapa päästä mukaan liikunnan riemuun. Voit tulla yksin ja tutustua toisiin, vastaavassa elämäntilanteessa oleviin nuoriin. Tämä hanke on myös mainio, kavereita yhdistävä projekti, jossa voitte yhdessä tutustua teitä molempia kiinnostaviin lajivaihtoehtoihin. Uskalla ottaa hyppy kohti tuntematonta ja kokeilla harrastusta tai liikuntalajia, josta sinulla ei ole ollenkaan kokemusta. Parhaiten kehittyy, kun uskaltaa ajatella laatikon ulkopuolelle ja kokeilla itselleen täysin uusia lajeja. Tutkimusten mukaan kehittyminen on hankalaa, jos tyytyy vain siihen, mikä tuntuu turvalliselta ja minkä osaa jo nyt. Kehittävintä on haastaa itseään ja muita sopivassa suhteessa.

Omaa aikaa mukavassa seurassa

Joskus aika tuntuu kuluvan madellen. Ilman opiskelupaikkaa tai työpaikan tuomaa turvaa voi tuntua siltä, että ajelehtii eteenpäin ilman päämäärää. Nuorten liikunta Helsingissä on suunniteltu tuomaan helpotusta tähän tunteeseen. Se on mahdollisuutesi kokeilla uutta, innostua, inspiroitua ja vaikka inspiroida muitakin! Samalla tapaat toisia nuoria, ja voitte jakaa kokemuksia. Samalla löydät kenties ystäviä myös muihin vapaa-ajan viettotapoihin. Kaikki tämän hankkeen liikuntalajit ovat maksuttomia, joten voit tulla kokeilemaan kustannuksia ajattelematta. Se on erinomaisen iso etu silloin, kun palkkatuloja ei ole. Harrastuksia järjestetään eri puolilla kaupunkia, sillä osallistumisesta on haluttu tehdä mahdollisimman helppoa ja mukavaa. Istu siis bussiin ja tule paikan päälle: et tarvitse kokemusta ennakkoon.